Terharu Melihat Video Tul4r Seorang Pramugara Menyuapkan Makananan Kepada Seorang Pakcik, Allahu

Bila bercakap tentang flight attendant, mesti korang dah terbayang pramugara dan pramugari yang masing-masing kacak, cantik dan tinggi umpama model yang selalu kita tengok dalam majalah tu. Kalau sesiapa pernah menaiki kapal terbang atau singgah di airport, mesti korang pernah tengok diorang ni. Apa yang kita dah tahu, kalau nak jadi flight attendant, muka dan tubuh badan kena cantik. Ala-ala model gitu. Tapi sebenarnya ada banyak lagi kriteria lain yang perlu diambil kira jugak. Seorang pramugara kenalah sentiasa senyum dan ramah.

Apa yang membuatkan ramai terharu tentang perkongsian Datuk Alif Shukri di instagramnya, apabila tvlar video seorang pramugara melayan baik seorang pakcik yang telah uzvr dengan menyuapkan sendiri makanan dengan tangannya sehingga membuatkan beliau teringatkan 4rwah bapanya.

Susah nak cari orang muda yang kacak tetapi mempunyai hati nurani yang sangat mulia seperti ini. Semoga pahala layanannya kepada pakcik ini Allah hadiahkan seperti melayan bapanya sendiri. Alangkah beruntungnya ibu-bapa pemuda ini.

Caption IG :
Teringat kat arw4h abah..kan best kalau sy boleh buat mcm tu kat abah sy masa di hidupšŸ˜„šŸ˜„ terima kasih pramugara baik pada pakcik tua .. Al-fatihah untuk arw4h abah saya Kamarzaman bin Kamaludin.

Muliayeee kerja ni kalau buat dgn ikhlas ..sy nak kerja mcm ni boleh tak??? nmpak je glamerā€¦ sebenarya sy terlihat tanpa sengaja pakcik tua yg x brp sehat terus teringat kat arwah abahā€¦ ya allah iklasnya paramuga ni layan pakcik ni..kalau sy ditempat dia tak pasti sy boleh tak buat mcm ni..melainkan mak abah saya sendiriā€¦suapkan makan dan layan mcm mcm abah dia sendiri.. sy x kenal pramugara ni tapi sy harap.. layanan yg sama utk penerbangan di negara kita..

Video:

Komen Netizen:

Sumber: IG Alif Shukri

Dah baca habis? Jom like page Soya Lemon Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*