8 Tahun Tiada Cahaya Mata, Zaskia Sungkar Terbuka Hati Untuk Cuba Program Bayi Tabung Uji. Inilah Reaksi IrwanSyah Mengejutkan

Selepas lapan tahun perkahwinan, pasangan selebriti, Irwansyah dan Zaskia Sungkar, masih tidak diberikan rezeki dengan kehadiran cahaya mata. Mengaku bahawa dia dan Irwan bersahabat dan masih menikmati hidup bersama, tetapi sekarang Zaskia berkongsi, bahawa dia sanggup melakukan cara yang popular di kalangan pasangan yang masih belum berpeluang mendapat cahaya mata selepas perkahwinan yang dalam tempoh lama..

Siapa sangka, Zaskia sudah bersedia untuk menjalani atau mencuba program bayi tabung uji (IVF)

Bermula hanya dari perbualan bersama 3 orang sahabat

Idea itu timbul apabila dia dicadangkan oleh tiga sahabat, iaitu Gigi, Shiren dan Tya. Bersama-sama dengan tiga sahabatnya, perbualan yang pada mulanya normal, telah menyebabkan beliau tertanya2 mengenai program bayi tabung uji (IVF).

Mereka berbincang secara santai dan lama-lama menjadi perbincangan yang serius. Ternyata, 8 tahun adalah tempoh yang cukup untuk Zaskia maju dalam hubungan perkahwinan.

Reaksi Irwan Syah Mengejutkan!

“Saya tahu ia mesti menjadi satu usaha, jadi mungkin dalam perjalanan Allah semalam, mereka menghadirkan tiga orang sahabat..

Akhirnya saya ada berbincang dengan Irwan juga, tetapi suami saya hebat..tenang,” kata Zaksia seperti yang dipetik dari Insertlive.

Ternyata, suami beliau sangat tenang saat Zaskia mengajak berbincang mengenai program ini. Dia dan Irwan tidak mempunyai rancangan untuk melakukan program bayi tabung uji pada awalnya. SIapa sangka, kini Zaskia terbuka pintu hatinya.

Tetapi tidak salah untuk membuat usaha sambil menunggu zuriat dari Tuhan . Siapa tahu, ini mungkin ujian.

“Kerana pada mulanya, saya dan Irwan sama-sama tidak serius mengenai program ini, kerana kita masih menikmati masa berdua kita, percaya bahawa Tuhan memang tepat pada waktunya untuk kita diberikan, ya kita akan diberikan,” katanya.

Dan akhirnya, setelah dicadangkan oleh sahabat rapat..beliau banyak berfikir & Zaskia dengan inisiatifnya akan mencuba program bayi tabung uji untuk berjalan lancar. “Insyaallah, hanya berdoa, mudah-mudahan istiqomah,” kata Zaskia.

Dah baca habis? Jom like page Soya Lemon Viral

Instagram: Zaskia Sungkar & Maliah Surip

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*