Alamak! besar ujian member, kesian motor dah ‘berenang’

Kenderaan motor sangat penting terutamanya kepada k4um lelaki yang selalu menggunakannya pada setiap masa. Bila terjadinya k3s hil4ng motor atau kerosakan pada motor memang terluk4 hati dibuatnya! Begitu lah yang dialami oleh salah seorang netizen dikenali sebagai Afifi selepas motornya ditenggelami air b4njir. Alahai kesiannya, sudah tentu motor antara harta kesayangan pemiliknya juga

Video milik Afifi yang dimuatnaik rakannya di laman Twitter itu telah membuatkan ramai netizen terhibur selepas melihat rakaman video tersebut di Twitter baru-baru ini.

Posting video di akaun Twitter milik Syazwimazlan menunjukkan, pada awalnya Afifi berharap agar motornya dalam keadaan baik namun bak kata pepaatah, ‘langit tidak selalu cerah’ apabila motornya sudah ditenggelami air akib4t b4njir.

Walau bagaimanapun, ada juga beberapa netizen mempersoalkan mengapa tidak dialihkan motor pada awalnya.

Menjawab kepada pertanyaan netizen, pemilik akaun Twitter Syazwimazlan yang membuat posting video berkenaan terus bersuara:

“Those yg reply “kenapa tak ambil moto awal2” tu kena faham. First, situ tak perah banjir. Second, we are students, kami stay dalam kelas all the time. Banjir tu dipercayai berlaku sebab ada construction dekat sebelah and it’s unpredictable.

“There’s no such ‘sebab nak viral’ that yall talking about. We aren’t stuupid enough to let our belongings damage for your no cents RT,” katanya menerusi Twitter.

Sementara itu, posting video yang dilihat lucu itu telah ditonton sekitar 210,000 tontonan dan meraih 20,900 Retweets serta 10,900 likes.

Rata-ratanya ramai netizen yang terhibur dan dalam masa yang sama berasa simpati terhadap n4sib yang menimpa Afifi.

Bapak syahdu woi moto jadi kapal selam- Netizen

Pergh motor pun boleh berenang- Netizen

Kesian tapi kelakar aduhh hahaha- Netizen

Bertabah lah yaa bro.. Motor memang antara harta kesayangan tu, satu-satunya teman bila kita nak ke sana ke sini. Semoga motor cepat ‘sembuh’ yaa…

Sumber: Twitter Syazwimazlan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*