Kakak Mgsa Minta Jangan Tanya Soalan Berkaitan Kejadian Itu Semasa Majlis Persandingannya

Kakak mgsa kerat lapan minta jangan tanya soalan berkaitan kejadian itu semasa majlis persandingannya

“ Saya harap siasatan poIis akan mengambil kira semua sudut, termasuk kemungkinan pembabitan individu lain dalam pembu.nuhan ke.jam adik dan anak saudara saya.”

Itu rayu dan harapan Munira Bidin, 29, kakak kepada Norfazera, 27, dipercayai mgsa bu.nuh krat Iapan bersama anak lelakinya berusia 11 tahun di Kampung Ladang, Krubong, 10 Oktober lalu.

Dia yang sebelum ini enggan ditemui media kerana terlalu sedih dengan insi.den trgis itu berkata, hanya Tuhan sahaja yang tahu kepiluan terpaksa dihadapinya, kakak Norhafizah, 33 dan ibunya Fatimah Latiff, 60, sejak seminggu lalu.

Usaha wartawan Harian Metro menemu bual ketiga-tiga beranak itu di rumahnya di Rumah Pangsa Pegaga, Taman Merdeka , Batu Berendam di MeIaka juga terpaksa mengambil masa dua jam untuk memberi mereka ruang bertenang.

Walaupun keputusan ujian DNA (asid deoksiribonukleik) masih belum diperoleh bagi mengesahkan mgsa adalah ahli keluarga mereka, perasaan hiba digambarkan ketiga-tiga beranak itu sebaik sahaja dijemput memasuki rumah dan ia cukup meruntun perasaan wartawan.

Riak wajah Fatimah yang mengidap penykit drah tinggi, skit tulang belakang dan knser tahap tiga bersama kedua-dua anaknya itu, seakan kuat mengesahkan kedua-dua myt ditemui itu adalah insan tersayang.

“ Sebagai kakak yang sangat rapat dengan arwh, terlalu sukar untuk kami menerima kenyataan itu apatah lagi ia berlaku ketika hampir dengan hari perkahwinan saya Ahad ini.

“ Malah, saya sebenarnya sudah tawar hati untuk bersanding, namun terpaksa diteruskan kerana semua tempahan sudah dibuat, kad jemputan juga diedarkan, tetapi majlis hanya dibuat secara sederhana.

“ Banyak perancangan majlis bersama arwh perlu dibatalkan dan digantikan dengan alunan zikir, bacaan Yasin dan tahlil untuk arwh adik dan anak saudara,” kata Munira mengalirkan air mata.

Menurutnya, fokusnya ketika ini adalah untuk mempercepatkan urusan pengebumian jnzah adik dan anak saudaranya itu selepas mendapat keputusan DNA yang diambil daripada sampel drah ketiga-tiga mereka Isnin lalu.

“ Saya merayu dan berharap pihak berkenaan mempercepatkan proses pengesahan supaya kami dapat segera menyempurnakan urusan kedua-dua jnzah.

“ Saya juga berharap jemputan majlis persandingan saya Ahad ini tidak bertanyakan soalan berkaitan hal ini yang hanya memburukkan lagi emosi kami sekeluarga,” katanya sebak.

Wartawan Harian Metro (kiri) ketika menemui keluarga Norfazera yang m4ti dibu,nuh. FOTO Rasul Azli Samad

Bagi Norhafizah, dia juga berharap masyarakat dapat menghentikan pelbagai andaian dan spkulasi di media sosial yang hanya menyinggung perasaan keluarga.

“ Tolonglah hentikan penyebaran maklumat yang tidak sahih, terutama apabila dikaitkan dengan masalah keluarga sedangkan kami, arwh, suami dan keluarga mentuanya sangat baik dan rapat,” katanya.

Harian Metro pada 10 Oktober lalu melaporkan wanita dan anak lelakinya itu dipercayai bu.nuh di rumahnya sebelum myt mgsa dicampak di kawasan semak di Kampung Ladang, Krubong.

Myt mereka kemudian ditemui oleh pemotong rumput yang sedang bekerja di kawasan itu.

Bahagian kepaIa dua beranak itu pula ditemui poIis di siling rumah mgsa di Taman Merdeka Jaya, Batu Berendam, MeIaka, kira-kira 8 malam, 11 Oktober lalu lalu.

Susulan kjadian, poIis menahan lelaki warga Singapura yang juga suami mgsa, 12 Oktober lalu, kerana disyaki terbabit dalam ke.s pembu.nuhan ke.jam itu.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*