Lantunan Ayat Al Quran Faizal Tahir Di Majlis Khatam Quran Yang Menyentuh Jiwa

Pimpin majlis khatam Quran, anak-anak Syri4 khusyuk dengar alunan merdu Faizal Tahir mengaji

Bukan sahaja hebat sebagai penghibur, namun beberapa selebriti Malaysia iaitu antaranya Faizal Tahir, Aizat Amda, dan Noh Hujan sangat aktif dalam menyertai misi kemanusiaan.

Terbaru, menerusi perkongsian di Facebook Cinta Syri@ Malaysia dan juga di IG Faizal Tahir, memaparkan aktiviti sukarelawan yang dilakukan bersama dengan anak-anak mangsa pe rang Sy ria di kem Al Jasmine, Lubnan.

Ketika Faizal Tahir membuka majlis khatam Al-Quran bersama anak anak Syria di kem Al Jasmine, Lubnan dengan bacaan surah Al Fatihah, ada di antara kami yang mengalirkan air mata.Ianya memberi syahdu, kami pakat berdebar belaka. Boleh kata semuanya mengetap gigi menahan diri supaya tidak tertumpah segala tangis yang beriya. Dikelilingi anak anak syurga ini memberi satu aura yang sangat berbeza. Ia nyaman, namun disebalik senyum mereka ini kami tahu derita besar yang melanda.Ada yang sebatang kara, hidup dengan entah siapa, ada juga yang kehilangan berbagai deria, hancur keluarga dan trauma dengan berbagai hal.Mereka datang berjalan ke masjid dalam cuaca sejuk untuk mengagungkan ayat suci.Dan kami menyambut mereka dengan sedikit hadiah serta sumbangan.Iya kawan-kawan, yang kalian hulur itulah kami hantar ke sini. Syukur, semoga Allah sentiasa memelihara mereka, juga kalian yang sentiasa bersama kami demi memberi bantuan kepada mereka ini.Terima kasih semua, doakan perjalanan kami ke kem-kem di Turki pula.

Posted by Cinta Syria Malaysia – CSM on Friday, January 10, 2020

Namun, apa yang menyentuh hati ialah dapat dilihat saat Faizal Tahir mengetuai majlis khatam Al-Quran yang diadakan untuk anak-anak disana.

khusyuk dengar Faizal alun surah Al-Fatihah

Sungguh sedap dan merdu bacaan Al-Quran penyanyi tersebut, bacaannya diikuti oleh anak-anak Syri4 yang menyertai majlis khatam Al-Quran itu.

Khusyuk anak-anak Syri4 itu mendengar alunan surah Al-Fatihah yang dipimpin oleh Faizal. Menerusi foto yang dikongsi, terpacar kebahagian di wajah mereka menerima kedatangan dan bantuan daripada para sukarelawan Malaysia.

Sumber : Cinta Syri4 Malaysia & Faizal Tahir via ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*