Katakan SeIamat TinggaI Pada Batu Karang Dengan Setengah Cawan Minuman lni

Menurut statistik terbaru, pakar mengatakan bahawa lebih daripada 26 juta rakyat Amerika mempunyai peny4kit ginjaI dan 1 dari 3 orang dewasa Amerika kini berisik0 untuk mengembangkan peny4kit ini. Ini benar-benar mengejvtkan, kan? Pakar-pakar pervbatan memberi am4ran bahawa di Amer1ka Syarikat sahaja, peny4kit buah pingggang membvnuh lebih ramai orang daripada k4nser payvd4ra atau pr0stat.

Apakah batu karang?

Batu karang adalah kecil, dep0sit keras yang terbentuk di dalam ginjaI anda, dan ia boleh menyebabkan masaIah serivs untuk buah pingggang anda. Batu karang diperbuat daripada garam mineral dan asid.

Ini adalah faktor risik0 dan sebab yang paling biasa:

Makan terlalu banyak d4ging dan tidak cukup sayuran atau pengambilan cairan yang tidak mencukupi dan dehidrasi. Anda harus tahu bahawa batu karang terbentuk apabila air kncing anda mengandungi lebih banyak bahan pembentuk kristal – seperti kalsium, oksalat dan asid urik – daripada cecair dalam air kncing anda boleh mencairkan.

Pertama, anda harus tahu bahawa rawatan perubatan standard untuk batu karang adalah kalium sitrat. Satu kajian baru-baru ini telah mendapati bahawa lemon mempunyai “keupayaan” yang unik – ia dimuatkan dengan sitrat semulajadi. D0ktor dan pakar pervbatan telah mendapati bahawa jus lemon boleh menjadi terapi pencegahan yang berkesan untuk orang-orang yang terde dah kepada batu-batu karang yang kerap.

Para ahli memanggilnya – Terapi Lemonade.

Resipi buatan sendiri adalah sangat mudah, mudah dibuat dan akan membantu anda menyingkirkan batu karang dan akan meningkatkan fungsi buah pingggang dengan ketara.

Anda hanya perlu mengikut arahan mudah.

Meningkatkan Kesihatan Ginjal Anda Dengan Hanya Separuh Piala Minuman Ini

Inilah yang perlu anda lakukan:

  • Anda hanya perlu mengambil setengah cawan (4 auns) jus lemon tulen setiap hari atau 32 auns limau yang disediakan.
  • Ini akan memberikan kira-kira jumlah asid sitrik yang sama seperti terapi farmakologi.
  • Anda hanya perlu campurkan 2 oz. Daripada jus lemon dengan 6 oz. Air dan minum dua kali sehari – sekali pagi dan sekali petang – untuk mencapai matlamat 4 oz. Jus lemon setiap hari.

Bagaimanakah perlindungan CIDRIC ACID terhadap BATU KIDNEY?

Dan sekarang, anda mungkin bertanya kepada diri sendiri ‘bagaimana ia berfungsi’?

Baik, asid sitrik menghalang pembentukan batu dan memecahkan batu-batu kecil yang mula terbentuk. Lebih banyak asid sitrik dalam air kncing anda, semakin banyak perlindungan anda terhadap pembentukan batu karang yang baru. Asid sitrik menjadikan air kncing kurang baik untuk pembentukan batu. Ia memecahkan batu-batu kecil dan menghalangi mereka daripada menjadi batu yang lebih besar, dengan melapisi mereka dan menghalang bahan lain dari melampirkan dan membina batu.

Seperti yang kita katakan, lemon dan limau dimuatkan dengan asid sitrik. Bentuk farmaseutikal asid sitrik, juga dikenali sebagai kalium sitrat, sangat berkesan merawat batu karang. Tetapi, ini boleh menjadi sangat mahal dan anda memerlukan sekurang-kurangnya 12 tablet setiap hari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*