Perk0ngsian Ustaz Kazim Tentang Kelebihan Amal Surah As Syura Untuk Lembutkan Hati Dan Murah Rezeki

Sebagai seorang pendakwah, boleh menyalurkan ilmu pengetahuan di mana-mana sahaja dan dalam apa jua cara. Seperti yang kongsikan oleh Ustaz Mohd Kazim Elias yang memberitahu kebaikan jika seseorang itu mengamalkan surah As Syura.

Menurutnya ayat 19 dari surah berkenaan boleh melembutkan hati seseorang.

Malah dengan amalan berzikir juga boleh memohon untuk dimurahkan rezeki oleh Allah SWT.

Begitu juga dengan jika dilakukan pada kanak-kanak dengan meletakkan tapak tangan di dada atau ubun-ubun kepala. Ini adalah untuk memohon agar Allah memberi jiwa yang lembut kepada mereka.

Menurutnya, amalan membaca surah As Syura ini juga amat sesuai diamalkan di zaman sekarang yang mana cukup terdedah dengan pelbagai kata-kata k3ji dan n1sta serta f1tnah dilemp4rkan.

Tambahnya lagi, jika mengalamai situasi berkenaan, beliau akan membaca surah ini sebagai zikir memohon kelembutan hati dan dimurahkan rezeki.

Ustaz Kazim meninggalkan pesanan ini dalam laman sosial twitter dan faceb0oknya. Di faceb0oknya sahaja perk0ngsian ini menerima respon p0sitif di kalangan netizen.

Uni Umi Asalamualaikum ustaz. Terima kaseh berkongsi ilmu. Semoga memberi manafaat pada yang mengamalkannya. Akak dah lama amalkan sejak ustaz bagi diceramah2 ustaz. Alhamdulilah akak mohon halalkan ilmu yang ustaz berikan disetiap ceramah. Walaupun akak belajar melalui you Tube tapi banyak yang akak dapat. Semoga Allah sentiasa melindungi ustaz dan memberi kekuatan, ketabahan serta kesabaran. Jaga kesehatan ustaz dan jangan lupa makan ubat.

Harlina Baharudin Slm.ustaz sy mula amal ayat ni selepas tgk ustaz dlm satu rancangan TV..sy cri ayt ni dlm terjemahan Al Quran..sy hafal dan fhm maknenya..sya ajr kt ank2 srh mrk hafal..alhamdullillah x lm lps tu Allah bg rezeki yg x disangka2 n ada perubahan pd ank2..alhamdullillah..

Zeeda Leeda Terimakasih Ustaz, mohon perkongsian ini di dunia sehingga akhirat dan moga ķita semua mendapat safa’at dariNya …..

Sekuntum Mawar Idah Kasan Alhamdulillah…tmksh ustaz ats tnjuk ajar ilmunya moga bermanfaat buat kami semua..

Jadi kepada hijabi yang berdepan situasi ini, boleh amalkan surah As Syura dan berdoa semoga diberi kelembutan hati bagi yang sering melemparkan sifat neg4tif pada diri kita. Juga untuk dimurahkan rezeki oleh Allah. Insya-Allah.

#doalembutkanhati.#orangdekatJika orang yang kita tuju atau target yang kita nak lembutkan hatinya ada di dekat kita, mungkin anak atau suami/isteri kita, maka kita boleh menggunakan surah Thaha ayat 1-5 yang dibaca 3 kali dan kemudian dihembuskan di hidungnya ketika sedang tidur nyenyak.#orangjauhDengan izin Allah kita juga boleh melembutkan hati seseorang dari jarak jauh…sepertimana nabi kita Rasulullah s.a.w pernah melembutkan hati Umar bin Khattab untuk memeluk Islam."Allahu Latiifun bi ‘Ibaadihi yarzugu man yasyaa-u Wa Huwal Qowiyyul Aziiz "- Allah Maha Lembut kepada hamba-hambaNya; Dia memberi rezeki kepada siapa saja yang dikehendakiNya (menurut peraturan yang telah ditetapkan), dan Dia lah Yang Maha Kuat, lagi Maha Kuasa (Surah As Syura ayat 19).Bacalah ayat di atas sebanyak 19 kali dan sebut nama orang yang menjadi target, Insya Allah dengan izinNya, hati orang tersebut akan menjadi lembut dan dekat dengan kita.wallahualamsemoga bermanfaat 😊#sharingiscaring#likeshare#cikcahsharing

Posted by Zaitul Aishah Abd Rahman on Friday, October 26, 2018

Sumber: https://www.hijabista.com.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*