“Abam Minta Mandi Dan P0tong Kuku Pada Jam 2 Pagi”- Ali Puteh

Pada Isnin minggu lalu, berita pemerg1an peaIawak p0puIar AIIahyarh4m Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan atau lebih mesra disapa sebagai Abam Bocey sangat mengejvtkan ramai pihak.

Apatah lagi rakan terdekatnya yang turut terkejut dan merasa kehiIangan Abam Bocey sehinggakan ramai selebriti terkenal tidak kira penyanyi mahupun peIak0n atau peIawak berk0ngsikan kisah mereka bersama.

Walau bagaimanapun, yang dapat dilihat juga betapa s3dihnya Fad dan Achey apabila kehiIangan salah seorang anggota kumpulan mereka itu yang difahamkan mula bersama sejak tahun 2012.

Namun begitu, terbaru setelah lebih seminggu pemergian Abam Bocey, mereka bertiga telah dijemput ke rancangan Melet0p semalam dan berk0ngsikan kenangan terindah mereka bersama.

Selain Fad dan Achey mengungkapkan tentang Abam, kisah dik0ngsikan Ali Puteh juga membuatkan Nabil Ahmad sebagai pengacara turut rasa s4yu.

Ujar adik kepada peIawak p0pular itu, mereka pernah berjanji untuk tidak terlalu berk0ngsikan bahawa mereka adik-beradik, ekoran ingin mengelak sebarang masalah yang akan berlaku.

Ali juga mengatakan ada satu perangai ‘peIik’ seminggu sebelum perginya Abam dimana dia memberitahu agar mak mereka duduk bersama Ali. Abam juga memberitahu jiw4nya k0song dan merasa tenang.

Pada Ahad sebelum p3rginya Abam pada pagi Isnin, Abam menelefon maknya kerana tidak dapat ikut untuk menemani maknya bervbat kerana s4kit.

Ujarnya lagi, dia bertanyakan isteri Abam apa yang berlaku pada malam berkenaan, isterinya memberitahu Abam meminta untuk mandi pada jam 2 pagi selain kukunya semua dip0tong.

Suasana hiba di MeleTOP ketika @aliputeh89 kongsikan tentang arwah Abam Bocey #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

Posted by MeleTop on Tuesday, February 18, 2020

Achey juga menjelaskan tindakannya berk0ngsikan p0sting mengenai Abam Bocey dimana dia mengharapkan orang ramai yang melihat p0sting berkenaan agar mend0akan sahabatnya itu.

Antara kata-kata atau pesanan terakhir dari arwah Abam Bocey #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

Posted by MeleTop on Tuesday, February 18, 2020

Ternyata, perk0ngsian daripada Fad, Achey dan Ali Puteh di rancangan Melet0p mendapat perhatian ramai dan ada juga yang akui terkejvt selain rata-rata berterusan mend0akan arw4h Abam Bocey.

Fad Achey Ali Masih Rindu Arwah Abam

Fad Achey Ali Masih Rindu Arwah Abam…mereka suruh kita berdoa banyak2 untuk Arwah Abam… Kredit : MeleTop

Posted by Nabila Razali on Tuesday, February 18, 2020

Sumber: Youtube Meletop, HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*